Vårens små interiørprosjekter

Vi er allerede kommet godt i gang med mars og jeg vet at mange der ute kribler etter å komme i gang med litt fornying innendørs. Vi vil ha luft og massevis av lys. Nå skal vinteren ryddes ut av huset, kanskje skal det vaskes og luftes, ryddes og kastes. Plutselig får vi lyst på noe nytt til kjøkkenet eller hjemmekontoret, soverommet eller stua. Noen ganger får vi til og med lyst til å lage ting selv. For noen måneder siden kom jeg over bloggen Homey oh my. Her bobler det over av ideer til små prosjekter du selv kan gå i gang med. Stilen kan kalles skandinavisk, hun benytter naturmaterialer, duse pasteller og sort hvitt, iblandet trendfarger som gull og kobber. La våren gripe tak i deg, kjenn at energien kommer dansende inn i stua di og lar deg være med på noen kreative krumspring. Finn din favoritt i dag og sett i gang.

Vi starter med kontooret. Lag din egen memo board med hobbyplater du maler i den fargen du liker. Fest strikk rundt tavlen og vips kan du dekorere den med det du måtte like å ha framme. Se så fint det ble med kobberlysene rundt tavlen. Det ga meg en idé til mitt kontor. Framgangsmåten til alle prosjektene får du ved å klikke på linken under hvert enkelt bilde.

DIY-Memo-Board
DIY-Memo-Board

Disse små trehvite kassene er malt i duse pasteller med ulike farger på “bakveggen”. Slike kasser får du kjøpt hos søstrene Grene, Panduro, Ikea og sikkert andre steder med hobby varer. Bruk de til å dekorere en vegg og sett fram små ting du mener fortjener en plass i lyset. Bytt ut innholdet etter årstider og humør.

DIY-shadow-boxes-4
DIY-shadow-boxes

Lysestaker kan du lage selv, og når de blir så fine som disse er det vel verdt et forsøk. Husk at du får kjøpt innsats til lysestaker slik at brannfaren blir redusert. Du må uansett aldri forlate et rom med levende lys….. Mal lysestakene i farger som matcher en pute, et bilde eller kanskje middags servicet.

DIY-Geometric-Candle-Holders-3
DIY-Geometric-Candle-Holders

Vi fotograferer mye og mange av bildene våre blir liggende på mobilen eller pcn. Nå finnes det mange fotobutikker på nett som har spesialisert seg på instagram bilder. Disse kvadratiske bildene som vi legger ut og deler med andre. Mange av bildene er så fine at de fortjener en plass på veggen. Print ut noen av dine favoritter og heng de opp på veggen. Hva med kaffebilder på kjøkkenveggen, bilder av barn og leker på barnerommet og reisebilder på kontoret. Ta en titt på bildene dine og samle noen kategorier du blir glad av. Print ut og heng opp på en morsom og enkel ramme som dette.

DIY-Photo-wall-hanging4
DIY-Photo-wall-hanging

Jeg må si som damen bak bloggen Homey oh my, planter er det ikke vanskelig å kjøpe inn, men å finne dekorative måter å plassere de på kan være vanskelig noen ganger. Noen ganger vil du plassere plantene som dette, med litt høydeforskjell. Det ble ganske stilig med disse blomsterstativene, ikke sant? Slike pinner som du kan lage blomsterstativ av, kan du blant annet finne hos Panduro.

Mini-Plant-Stands-DIY-2-1
Mini-Plant-Stands-DIY

Gled deg over våren og forhåpentligvis den ekstra energien den gir deg. Lyset, sola og etterhvert de varmende solstrålene. Det er ei herlig tid vi går i møte, en tid som kan fylles med skaperglede. Ha en herlig søndag!

Klem fra Nina 

Translate »
%d bloggere liker dette: