Vårstemning på kjøkkenbordet

Det er vår i lufta, jeg kjente det på joggeturen min i formiddag. Sola varmet, jeg kunne legge hanskene igjen hjemme. Enkelte steder har bøndene allerede vært ute og pløyd åkrene og gjødslet med “godlukt”. 1. mars, det er vårmåned, men med noen år levd så vet vi jo at det fortsatt kan bli vinter, men det er lov å håpe :o)  Etter joggeturen ble det litt “dilling” på kjøkkenet før jeg tok med meg kaffen ut i solveggen. Saueskinn å sitte på og sola som varmer, herlig :o) Med sola kommer også lysten til å vaske litt og pynte litt. I dag fant jeg fram duk til kjøkkenbordet, jeg tror ikke jeg har hatt duk på siden jul :o) Det er lite praktisk med store duker som må av og på til hvert måltid, men nå skal det prøves ut noen dager. Det ble nå litt koselig synes jeg :o)

DSC_9116

For litt siden skrev jeg et innlegg om blomster i interiøret, det kan du lese “her”, da nevnte jeg Gerbera som jeg sliter litt med å få til å overleve. Nå har jeg lest litt om stellet av den, ikke direkte sollys, men likevel lyst. Den skal vannes hyppig, men forsiktig, altså, vann bittelitt hver dag tenker jeg. Det har nok vært litt slik her at den har fått for mye vann…. Så, nå prøver jeg igjen :o) Et friskt innslag på kjøkkenbordet.

DSC_9133

Jeg har begynt å samle på hvite lysestaker, hittil er det altså blitt tre i samlingen, ingen stor samling, men det blir nok noen flere etterhvert :o)

DSC_9122

Kurven planten står i er fra Ib Laursen og er laget av resirkulert materiale, sjarmerende slitt :o)

DSC_9123

Siden jeg ville bruke kurven til min Gerbera, måtte jeg tenke litt lurt når det gjaldt krukke. Jeg kan ikke sette planten nedi uten å beskytte kurven mot vann. Jeg har derfor først satt den i en blank liten pose og deretter viklet et kjøkkenhåndkle rundt. Det ble jo litt sjarmerende det synes jeg :o) Jeg bruker også servietter på samme måte dersom jeg ikke har en blomsterkrukke som passer.

DSC_9125 DSC_9124

Servietter og nye asjetter fra siste tur på Ikea. Akkurat passe stor til en muffins, en brødskive eller et annet lite måltid.

DSC_9136

En liten detalj fra duken. Blomst må det være :o)

DSC_9137

 

Nå skal det gjøres noe husarbeid igjen før jeg skal ta lørdagskveld. Jeg håper snart å komme i gang med planlegging av nyplanting i hagen. Kjekt å ha alt klart til det endelig blir tid for hagearbeid igjen :o) Gleder meg :o) Håper dere alle får en herlig lørdagskveld!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

8 thoughts on “Vårstemning på kjøkkenbordet

 1. Evy says:

  For nåke flotte bilder du viser! :)
  Og det med å bruke en duk eller servietter som potteskjuler var et fantastisk tips, tusen takk! :)) Nå gav du meg ein ide! :)

  Ha ei flott helg! :))

  Klem Evy

 2. Villemo says:

  Nydelig! Så lyst og vakkert også med disse små detaljene som du er så flink med og som gjør så mye:)
  Ha en flott søndag!

 3. anne valstad says:

  Heia Nina, leeenge siden jeg var inne hos deg og kommenter, selv om jeg følger med altså, men jeg har ikke vært i noe særlig form den siste tiden. Nydelige bilder du viser her altså og våren er jo alltid like hyggelig å få på besøk. Mmmm, nå fikk jeg lyst på vafler…
  Klem fra Anne

Comments are closed.