Velkomsthøner

Mandag morgen i den stille påskeuken. Jeg har påske fri og nyter hvert et minutt! Jeg klarer ikke å ligge å dra meg så lenge, må jo opp og nyte fridagen, hi, hi :o) Var du innom i går og så min lille påskenøtt? Her er svaret, de skjønneste, kuleste, tøffeste velkomsthøner, i tykk deilig ullfilt. Den lange, hengslete og snille frøken Høne og den lille, søte og litt vimsete frøken Pøne. Her koser de seg ute i haven og soler seg i glansen med snø på bakken og sol i kammen :o)

 

Hønene er sydd i tykk ullfilt, jeg tror den også kalles kåpefilt, syr du den i tynnere filt vil fyllvatten synes gjennom. Nebbet, hanekammen, og hakelappen er sydd i vanlig filt.

 

 

Øynene er sorte små perler som er godt festet. Frøken Pøne har fått et bastbånd som smykke, og er godt fornøyd med det :o) Hun er ikke misunnelig på sin søster, Frøken Høne, som i tillegg har fått et skilt med welcome,  rundt halsen. Neida, Frøken Pøne har jo fått det fineste hjertet på sin kjole :o)

 

 

Hjertet er sydd på for hånd, så hun bør sannelig være fornøyd ja! :o)

 

 

Hønene tåler nok å stå litt ute, men jeg tar ikke sjansen på det. I bunnen er de fylt med ris (som er lagt i en tatt plastpose) deretter er de fylt med vatt. Frøken Pøne er her tydelig fornærmet over ett eller annet. Jeg tenker det nok var fordi hun ble flyttet inn i gangen og bort fra den deilige sola, hi, hi :o)

 

 

Men etter litt godsnakking og klapping, kommer humøret på plass igjen og hun er klar til å ønske alle som kommer innom, ” Velkommen!”

 

 

Så her står de nå da, og koser seg ved siden av min påskepyntede trollhassel. De er ingen typisk påskepynt, men kan få stå fremme så lenge det er vinterstemning i huset :o) Jeg har sydd tre slike hønepar, de andre to parene har fått sine hjem hos min mamma og min lillesøster. Der trives de godt! :o)

 

 

Nå skal jeg gå igang med planlegging av meny for påskeuka, deretter blir det en handlerunde før jeg tenker å finne fram joggeskoene igjen. Deilig å ha tid til trening så det er bare å benytte anledningen. Uansett hvor du er, på fjellet eller ved sjøen, i byen eller hjemme eller en helt annen plass, jeg ønsker deg en knallgod mandag!

 

4 thoughts on “Velkomsthøner

Comments are closed.