Verdens beste pepperkaker

Nå er vi i full gang med pepperkakebakingen. Det er vel en av de mest julete luktene som finnes, i tillegg til svibler og røkelse :o) Vi har en pose full av pepperkakeformer, siste tilskudd er nisser, slede og julenissesekk, ja, det var til og med en snøfnuggform i pakken :o) I fjor ble det to bittesmå former, en nisskone og en nissemann. Men også pepperkakeformer kan være nostalgi. Jeg har fått pepperkakeformene som min mormor brukte da jeg var lita. I flere år har vi bakt pepperkaker med disse formene. Det er rett og slett veldig koselig å tenke på at disse formene har formet våre hjemmelagede pepperkaker i veldig mange år :o)

DSC_8120

DSC_8098

Her har du oppskriften på verdens beste pepperkaker…..

 • 250 g. smør
 • 125 g. lys sirup
 • 1 1/2 dl. kremfløte
 • 250 g. melis
 • 400 g. hvetemel
 • 2 ts. natron
 • 2 ts. malt nellik
 • 1 ts. kanel

Kok opp smør, sirup, fløte og melis. Avkjøl blandingen og rør inn resten av ingrediensene. Arbeid deigen godt og sett kjølig til neste dag. Kjevle og stikk ut kaker eller rull til pølser og skjær skiver.

Stekes på 175 grader i 10 – 12 minutter midt i ovnen.

DSC_8111 DSC_8114 DSC_8116

Nå skal vi kose oss med prøvesmaking av våre pepperkaker :o) Ute laver snøen ned, det er rene julekortstemningen her nå. Endelig passerte en av stormene vår landsdel uten å stoppe opp. Jeg vet det er stygt sagt, men når den femte stormen meldes i løpet av to uker så er det vel litt lov til å bli lei…. Men nå er det glemt for denne gang. Kofferten skal pakkes og i morgen tidlig er jeg klar for julemarked i Wien :o) Ha en strålende kveld alle sammen. Jeg setter veldig stor pris på at dere titter innom meg! Tusen hjertelig takk for at dere legger igjen koselige kommentarer. Jeg blir så glad :o)

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

2 thoughts on “Verdens beste pepperkaker

 1. Toves Sammensurium says:

  Julemarked i Wien sa du??????? Best du tar maaange bilder,det blir garantert et eventyr:))) Herlig,kos deg!!
  Tenkte jeg skulle lage pepperkakedeig selv i kveld,men merker at toget er gått for laging av noe som helst!!!!!!!!!

  Til helgen kanskje,er det ikke det de sier på reklamen?? ;)

  Kos deg vennen!

  Toveklem:)

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Tusen takk :o) Jeg gleder meg masse til noen dager med “time off”. blir herlig det! Dersom du ikke kommer igang med pepperkakedeigen så er deigen til Meny veldig god. Gi den litt ekstra mel og den er supergod den også :o) Klem til deg :o)

Comments are closed.

Translate »