Veske til en liten prinsesse

Det er så morsomt å sy, gleden over å kunne lage små ting som andre blir glade for er kanskje enda større :o) I bursdagsgave til min yngste niese på fem år, valgte jeg å sy en liten veske. Hun elsker å pynte seg, derfor skulle jeg vel kanskje ha sydd en prinsessekjole i stedet, men det får vente :o) Vesken falt i smak, og hvis jeg ikke tar helt feil, ble den samme dag tatt med på hennes første sykkeltur uten støttehjul. Lykke :o) Da datteren min var så liten, ble det mest små prosjekter hun og de tre storebrødrene kunne ta del i som tiden gikk til. Det ble lite aktivitet ved symaskinen :o) Men nå kan jeg sysle med andre ting og det å sitte ved symaskinen er noe av det fineste jeg gjør i perioder. Så da får min kjære, lille niese nye godt av noen av barnetingene som jeg har så lyst til å sy :o)

DSC_3697

Vesken er en Tilda veske og jeg har gjort mitt første forsøk på å lage en rose……

DSC_3698

Mine nyeste rose anskaffelser blomstret så fint da jeg tok bilder av vesken. Dette er en Heritage rose. Vakker.

DSC_3713

Vesken passer like godt om det er sommer, vår eller høst. Søte stoffer som passer godt til ei søt lita prinsesse :o)

DSC_3699

Samme dag som bildene ble tatt hadde jeg også skaffet meg høstens første lyng planter. De passet jo perfekt :o)

DSC_3701

Høst og sommerstemning i hagen på en og samme tid :o)

DSC_3714

For å stive av håndtaket og den rosa delen av vesken, har jeg brukt veske vliselin. Dette er en tykkere type vliselin enn det som brukes i andre syprosjekt. Det er lim bare på den ene siden. Stoffet brettes over og det sys en søm for å holde stoffet på plass. Praktisk og absolutt å anbefale dersom dere da ikke ønsker en veske som faller helt sammen :o)

DSC_3702

Brettingen på framsiden av det grønne stoffet var sannelig en utfordring da det skulle se likt ut foran og bak på vesken.Jeg brukte knappenåler og hjelpestreker der brettene skulle være :o)  I tillegg er vesken foret med hvitt stoff og også foret skulle ha denne bretten… Tauet gjør vesken litt mer rustikk og tøffere :o)

DSC_3703 DSC_3715

Denne hvite røsslyngen med sin skarpe, lyse grønnfarge er en av mine favoritter :o)

DSC_3712

Og denne rosen med duggdråper fra hagen må man jo bare like :o)

DSC_3716

 

Det er lørdag morgen når dette innlegget postes. I skrivende stund vet jeg ikke hvor dagen min skal tilbringes, for jeg må innrømme at innlegget ble skrevet i går :o) For de av dere som leste innlegget mitt i går, vet jo at jeg nå er på blåtur til en eller annen fjelltopp i Norges land. Eller, jeg tror jeg er i Norge når dette innlegget postes…. Uansett, lørdag morgen, matpakke smøres, kaffe på termos og fjellsko på. Nå skal vi ut og nyte fjellet….. Ha en herlig lørdag kjære dere som titter innom meg :o)

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

4 thoughts on “Veske til en liten prinsesse

 1. Rosehagen says:

  Hei;) Så fin;) Er det ikke moro å kunne kose seg å sy til små prinsesser nå som egne barn er blitt store. Jeg har kjøpt inn høstlyng, pyntekål og noen andre høstblomster. Nå pryder de på trappen og på verandaen sammen med erterblomster og roser som blomstrer igjen ;)
  Blir spennende å høre hvor du har vært;)

  Klem fra Ann-Mari

 2. Reidunn Kristiansen says:

  Nydelig prinsesseveske du har sydd!!
  Det er herlig å sitte ved symaskinen om høsten og finne på nye prosjekter:)
  Spennende tur du har vært på!! Så sprek du er:)
  Ønsker deg ei fin uke!!
  Klem fra Reidunn

Comments are closed.