Vi bygger fjellhytte

Ja, da er vi godt i gang… Vi bygger fjellhytte :) De siste årene har vi blitt mer og mer glad i å bruke fjellet som rekreasjon og trimarena. Roen du finner når du kommer bare et lite stykke unna hyttefelt og parkeringsplasser, de naturlige ujevnhetene i terrenget som kroppen har så godt av og ikke minst de vakre bildene som fester seg på netthinnen. Nå er det jo ikke nødvendig med hytte for å oppleve dette, men for oss som “alltid” har hatt hytte, er dette en viktig del av livet vårt. Etter noen måneder i tenkeboksen bestemte vi oss for å satse på hytte i fjellet. Men tro ikke at vi nå bygger hytte i et rolig hyttefelt, langt unna mennesker, biler og kjas og mas…. Neida, vi bygger i Åre, hvor Skandinavias største alpinanlegg ligger. og hytta vår ligger rett ved siden av alpinbakken. Likevel, det er kort vei opp til fjellviddene hvor du kan gå alene i timevis, det er kort vei til langrennsløypen som nok blir mest brukt av meg….. Og det er kort vei til liv og røre for ungdommen :) Nå er vi allerede godt i gang og her skal dere få se noen bilder fra første fase.

IMG_7222

Hytta vår er en del av et parhus som bygges i laftet tømmer av Øverbygg. Dette betyr at vi rett og slett tar over hytta når den er ferdig bygd. Det fine med å komme tidlig inn i slike prosjekt er at vi kan være med å bestemme veldig mye av farger og innredning. Rominndeling er imidlertid bestemt på forhånd, men med gode tegninger vet man hva man får. De aller første valgene vi sto ovenfor var kjøkkeninnredning, farge på gulv, vegger og på bjelker i taket. Det var ikke nødvendig å starte helt fra begynnelsen. Alle hyttene som Øverbygg setter opp, leveres med standard innredning av høy kvalitet. I vårt tilfelle har vi vært inne og gjort noen endringer på farger, men forøvrig har vi valgt å gå for de løsninger som arkitekten har foreslått.

IMG_7224

Noen av de valgene vi har gjort som skiller seg ut fra standardhyttene er fargen på veggene. Hyttene leveres med et strøk beis innvendig på alle tømmerveggene. Vi har valgt fargen Mocca. Dette er en ganske mørk brun farge, men den er ren og har lite av gul fargen som jeg opplever at fargen Drivved har. Kjøkkeninnredningen er fra Drømmekjøkken og her har jeg valgt fargen peppergrå, med hvit benkeplate. Alle lister rundt vindu og dører er hvite. Taket er hvitt og i motsetning til standard, har jeg valgt hvite takbjelker. Gulvet er enstavs eikeparkett i fargen Snow, altså hvitt :) Flisene vi skal ha i gang og våtrom blir mørke grå, med hvite fliser i dusjene. Vi har valgt å gå for samme farger i alle rom, dette for at rommene skal henge sammen og rett og slett fordi det blir en god flyt i hele hytta.

IMG_7226

Her ser dere noen bilder fra vår første befaring på tomta, i februar i år. Sålen og diverse rør er allerede lagt og vi kan ane konturene av hvordan dette vil bli etterhvert :) Jeg gleder meg til å sitte med kaffekoppen og nyte utsikten over Åresjøen.

IMG_5682

Her ser vi hvordan hyttefeltet ser ut ovenfor oss. Dette er også hytter fra Øverbygg, og det var i utgangspunktet en slik hytte vi var interessert i. Disse kalles Duplex og er blitt veldig populære. Gode venner av oss har kjøpt en slik, og det var etter et besøk hos dem at vår interesse ble vakt. Valget vårt falt imidlertid på parhuset som er noe større og som har noe mer bodplass enn duplexene. Vi er jo en stor familie :)

IMG_5686 IMG_5688

Her skimter vi en av bakkene…. Det er vel lite trolig at noen vil finne meg i en av disse, det får de andre i familien ta seg av, men langrennsløypa derimot :)

IMG_5692

 

IMG_5699

Har du lyst til å lese litt mer om Åre så fant jeg en artikkel i vg som du kan lese “her”. Ta gjerne en tur innom Øverbygg og se nærmere på hyttene de bygger :) Jeg kommer tilbake med flere oppdateringer om hyttebyggingen, så heng med. Ha en super dag!

Klem fra Nina