Vi er kommet i advent stemning

Endelig er det advent, en herlig tid da jeg begynner å julepynte her hjemme. Datteren min har fylt min spotify med julemusikk, så her sitter jeg og hører på gode gamle julesanger mens jeg skriver blogginnlegg. Litt sent på kvelden, men i dag har jeg nesten ikke sett på telefon og data og det er sannelig godt av og til :o) Men her kommer en liten oppdatering fra sofakroken. Bordet er blitt pyntet med litt julepynt og for anledningen kjører vi litt lilla i sofakroken.

DSC_4760

Hyasintene har ikke kommet med sin deilige duft enda, men nå er det rett før…..

DSC_4763

Disse dyrene liker jeg så godt! Med litt sølvstaker og glass får de være med litt rundt omkring i jula og utover vinteren. Ikke typisk julepynt, synes jeg, og kan godt være med som dekorasjon på et middagsbord eller kaffebord. Litt lilla har sneket seg med i pynten…

DSC_4765

Jeg liker å pynte med naturmaterialer og dette treet er en av mine favoritter. Det ble kjøpt inn i fjor og finnes visstnok i flere størrelser, fra Oi Soi Oi.

advent

Jeg kom plutselig over en Lene Bjerre butikk forrige uke, og da klarte jeg ikke å la koppen stå igjen. Jeg har jo helt koppedilla og denne var jo så koselig :o) I dag ble det bakt serinakaker og baksten måtte smakes på. Langt bedre enn gårdagens forsøk….. Serinakaker er enkle å bake, men i går hadde jeg klart å dekke til et tall i antall gram med smør…. i stedet for 150 g leste jeg 50 g smør…… dere kan tenke dere hvor tørr den deigen ble, og jeg fattet ikke hva jeg hadde gjort galt…. Ny deig ble satt i dag og denne gangen ble det akkurat slik som forventet :o)

advent advent

Til våren har vi konfirmant i huset og i dag var det lysmesse der alle konfirmantene deltok. Lysene i kirka ble slått av og ett etter ett ble stearinlysene konfirmantene bar, tent. Ungdommene omkranset hele kirka og det var utrolig stemningsfullt å sitte der i mørket, omkranset av levende lys. Lystenningen ble etterfulgt av julesang og da var stemningen satt. Nå har jeg julestemning :o)

advent

Vel hjemme ble det kaffe, gløgg og en smak på julekakene samt koselig besøk av mormor og morfar som var med oss i kirken i dag :o)

advent

 

Nå skal jeg forsøke å løsrive meg litt fra julestemningen. Til uken er det fylkesting og saker skal forberedes og innlegg skal skrives, men innimellom møtene vanker det nok litt god mat med aldri så lite julesmak :o) Ha en strålende søndagskveld og en god ny uke!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20