Rosa fromasje

Vi er ikke før ferdige med julefeiring før vi er i gang med bursdagsfeiring her i huset. I dag har vi feiret 19 års dagen til andre mann i søskenflokken :o) Utrolig så fort tiden har gått…. For meg er dette en dag til ettertanke, jeg har tittet i fotoalbum og kost meg med gode minner. De tre siste årene har jeg kjent mye på gleden over å kunne feire nettopp denne bursdagen. Gleden og takknemligheten over at jeg fikk min sønn hjem etter tragedien på Utøya er ubeskrivelig. Jeg har pyntet til bursdag med nye blomster. Roser, tulipaner og primula, det er godt å få inn nye friske blomster etter jula :o)

DSC_8433

 

Marsipankuler, noe av det beste jeg vet… og fortsatt noen igjen som vi kan kose oss med i dag :o)

 

DSC_8420

Et av våre faste innslag på kakebordet når vi feirer bursdag er fromagekake. Den er frisk og ganske syrlig så det er ikke noe problem. Denne gangen ble det bare fromage, rullekake hadde de ikke på bakeriene og jeg har rett og slett aldri fått til å bake det selv, så da så :o) Her er oppskriften hvis du vil prøve :o)

Fromagekake:

 • 2 pk gele – pulver (jeg bruker rød gele – litt søt og syrlig)
 • 6 dl fløte
 • blå druer
 • 3-4 bananer
 • 1 rullekake

Kok geleen etter anvisning på pakken, men bruk ca 1/2 dl mindre veske enn angitt. La den avkjøle, men rør godt innimellom slik at den ikke stivner fast i skålen. Når den er passe tykk, litt klumpete. Pisk kremen og bland den godt med den tykke geleen. Blandingen skal være helt uten klumper, med en jevn farge.

Del druene i to og ha i blandingen. Jeg bruker nesten en hel pakke med stenfrie druer. Del bananen i passende biter og ha i.

Rullekaken skjærer du i ca 1 1/2 cm tykke skiver og setter de rundt kanten i en springform. Er det noen skiver igjen kan du legge de som pynt i bunnen av springformen. Jeg bruker en på ca 26. Hell blandingen over og sett kjølig til den stivner. Løsne kantene med en skarp kniv og hvelv et kakefat på toppen. Snu deretter hele formen rundt og løsne kantene slik at kaken blir stående på fatet. Bunnen på formen løsner jeg med en lang kniv.

Siden jeg ikke hadde rullekake denne gangen hadde jeg hele blandingen i en stor skål :o)

DSC_8421

Gyngehesten fra Lene Bjerre ble en del av bordpynten i dag :o)

DSC_8424 DSC_84281

 

I dag ble nissekoppene byttet ut med dette fra Villeroy & Boch, Vieux Luxembourg. Jeg er så glad i dette rene, hvite og blå :o)

 

DSC_8430

Nå skal fredagskvelden nytes videre, i morgen starter prosjekt : pakke ned jula :o) I morgen kommer det derfor et innlegg med noen herlige oppbevaringsløsninger :o) Kos dere med fredagskveld alle sammen og tusen takk for at dere titter innom :o)

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

3 thoughts on “Rosa fromasje

 1. Tove says:

  Så masse nydligheten du deler i dag Nina!!!Blomster,kake,pynt,kopp….bedårende alt sammen!!!!
  Skjønner godt du er takknemlig og kjenner på alternativet til 19årsdagen…det ble altfor mange som kke fikk oppleve flere bursdager – Gubben og jeg snakket faktisk om tragedien senest i går…tror vi alle ble merket for livet den dagen!
  Gratulerer med bursdafsgavet ihvertfall uansett – håper dere fikk en super feiring!!!
  God helg også forresten!
  Toveklem :)

Comments are closed.