Vi koser oss med sommerstrikk

Vi koser oss med sommerstrikk

En nydelig historie - strikking gir mening 

Dette nydelige sjalet Campside av Alicia Plummer, åpner denne ukens fredagsstrikk. Jeg følte umiddelbart at dette sjalet skulle jeg gjerne prøvd, og aller helst i den fargen som vi ser på bildene. Etterhvert som jeg prøvde å finne ut litt mer om sjalet, dukket historien til Alicia opp. Dette er nemlig et sjal komponert og strikket med mening i hver maske. I mønsteret ligger det mange minner fra campinglivet hun hadde som barn, sammen med sin familie. Her kan du høre lyden fra skogen og innsjøen, duften fra jorden på varme dager og knakingen i hytteveggen i kalde netter. Etter at hennes far døde, begynte hun å designe strikkemønstre for å bearbeide sorgen. Det første designet var Briquette, som er inspirert av grilling. Mens Campside er inspirert av de gode minnene hun har fra hyttelivet. Du kan lese mer om Alicias historie på Pompommag. Teksten er på engelsk. Oppskriftene er på engelsk og kan lastes ned gratis via Ravelry.

Se hva du kan gjøre med flip floppene.....

​Jeg kan altså ikke hekle, men like fullt må jeg bare ha med disse søte sommerskoene i dag. Via make and do crew kan du ta en titt på framgangsmåten, ikke bare på bilder, men også på video. Link under bildet. Det skjer jo at reimene på flipfloppene blir ødelagt, men nå kan du altså gjenbruke sålene.... Nyttig gjenbrukstips for deg som har kjøpt inn slike sommersandaler og oppdaget at de ikke var behagelige å bruke.... 

Arne and Carlos sommerfugler

Har du ​prøvd å strikke Arne og Carlos sommerfugler? Dette er et superenkelt strikkeprosjekt, om enn noe tidkrevende... Her er det rett og slett rettstrikking som gjelder og gutta mener at dette er et flott prosjekt for nybegynnere og barn. Du skal strikke flere lengder slik at ringene passer inn i hverandre, forme og sy sammen. Under bildet finner du linken til videoen hvor du får se hele framgangsmåten. Tenk deg disse sommerfuglene i friske og flotte sommer farger. 

Ikke glem å ta vare på strikkeminnene dine i din helt personlige strikkemappe.... Her kan du legge inn bilder direkte fra pc, du kan skrive inn alt du måtte ønske om mønster og garn og hvem som har fått det du har strikket. Så skriver du arket ut på en helt vanlig skriver og setter det inn i en perm. Litt etter litt bygger du opp din helt personlige strikkemappe fylt med dine egne strikkeprosjekter.