Se hvordan vi har laget et papirjuletre til vinterbenken vår

Vinterbenken vår står inne i stua, der er  det godt å varmt. Vi kaller den vinterbenken fordi farger og dekor minner om vinteren, med snø og blålige farver, og Bambi, selvfølgelig må Bambi være med. Vi har en hel liten familie med disse skjønne dyrene :o)

DSCN0147

Her titter en nysgjerrig liten kalv fram :o)
DSCN0148
Bambiene er kjøpt på Kremmerhuset
DSCN0149
Lyslykten er kjøpt hos Kriz me Zanz, en koselig interiør og klesbutikk i Levanger. Jeg husker ikke hva merket heter, men kanskje noen kjenner igjen den og kan tipse meg :o)
DSCN0151
DSCN0160
Det flotte treet er det min datter som har laget, med bittelitt hjelp av meg :o) Jeg synes det er så flott og passer veldig godt sammen med Bambifamilien :o)
DSCN0161
Treet er laget av papir, glitterlim og tape. Først lagde vi et kremmerhus av tynn papp. Tykkelsen på kremmerhuset avgjør hvor tykt/tynt treet skal bli. Det samme gjelder høyden på treet. Til “bladene” brukte vi design ark fra Panduro. Vi valgt to typer vintermotiv i blåfarver. Vi lagde en mal på bladene, en rett kant som vi fester til kremmerhuset, og en buet kant som er synlig. Den har form som en negl. Våre er ca. 3 cm. bred og 6 cm. lang. Dette er tålmodighetsarbeide… Alle bladene er tegnet etter mal deretter klippet ut. Så har alle bladene fått litt brunt på kantene fra en stempelpute. Deretter er det pyntet med sølvfarget glitterlim på hvert blad. Når alt var tørt ble bladet bøyd rundt fingeren for å lage en liten bøy på det.
 DSCN0165
Til slutt ble ett og ett blad festet til kremmerhuset, med start nederst. Vi valgte å legge annenhver rad med blått og hvitt designark. Alle bladene er festet med tape da limstift ikke holder godt nok. Tapen vises ikke da lagene legges over hverandre. Avhengig av tykkelsen på papiret som brukes kan nok limpistol også brukes, men da blir det mer jobb på de voksne :o) Mye arbeid er lagt ned i dette treet, er det rart jeg er blitt så glad i det :o)
 DSCN0166
2. søndag i advent er på hell, vi har hatt en flott og kald dag her i Trøndelag. Håper dere også har det bra der ute i vinterland :o)

One thought on “Se hvordan vi har laget et papirjuletre til vinterbenken vår

Comments are closed.