Vinterhagen, koselig, spennende, herlig

Jeg tenkte å lyse opp vintermørket litt med noen flotte vinter hage bilder.. Dette er årstiden for å begynne planleggingen av hagen. Jeg leste i adresseavisen i dag at januar er en ypperlig tid å starte planleggingen av årets hage, skal du bruke en hagedesigner, da er det lurt å ta kontakt nå. Hvor morsomt hadde ikke det vært…..Noen ganger skulle jeg ønsket at noen som har dette som fag, kunne ha hjulpet meg. Jeg har prøvd og jeg har feilet, men jeg har også lykkes med mange blomster og planter. Likevel er det noe med det å se helheten, det å se alternative løsninger. Levegger, sittegrupper, alternative måter å sette sammen krukker og møbler og for ikke å snakke om hvilken hekk man skal velge. Hagen min fylles med det jeg liker, noe spiselig og noe vakkert å se på, men noen helhetlig plan, nei det har jeg ikke. Men jeg har en hagedrøm. Helt siden jeg leste boka “Den hemmelige hagen” for mange år siden, har jeg hatt lyst på en hage med mange spennende kriker og kroker :o) Å gå på oppdagelsesferd i egen hage er drømmen :o) Nå skal jeg drømme meg bort i noen andres vakre vinterhager, du må gjerne slå følge….. Dette lille tenke huset er vel noe som de aller fleste kunne ha tenkt seg. Du finner kildene ved å trykke på bildene.

http://www.dreyne.com/p/tinker-house.html http://www.dreyne.com/p/tinker-house.html

Spennende fra nymfehagen :o)

http://thegardennymph.tumblr.com/post/17084031895?scmmusicplayer=adrianshum

Dette nydelige bildet gir massevis av herlig inspirasjon, tenk å ha en slik plass. Dessverre var ikke eieren av bildet oppgitt så er det noen som kjenner igjen dette så gi meg et hint.

decoracion-navidad-Your-Inspir-Action1

Og dette da, helt magisk…… Passer nok best med selskap i tørt, lett snøvær og med massevis av klær og tepper, men oj så herlig!

2d8165b0a46f754e2085b3cd49b17e1d

Akkurat slik som dette liker jeg, små stilleben som man kan stoppe opp og se på :o) Snøklokker, vakker vinterstemning.

http://www.londonlocalservices.co.uk/gardening-in-january/

Snømannen Kalle :o) Ingen vinterhage uten snømann vel :o)

361433c19764cbc93e44477c0162b7b5

Jeg synes trollhasselen er et spennende tre, jeg vet ikke hvor enkelt det er å få en slik en til å overleve vinteren, men jeg tenker at så lenge de selger den på hagesenteret her hvor jeg bor, så må det jo være slik at den skal tåle klimaet her…..

1099a73096812e8c2b0d7f59e2d5a490

Ikke glem småfuglene….. dette var søte fuglemat cupcakes :o)

580ff72fcaf66bd6ce6e1bd9888b19df

Når vintersolen skinner og snøen ligger hvit og ren på bakken er det ikke så dumt å ta lunsjen ute :o)

01a64fca6cc137955c8c75d45c9cf520

Til slutt….. Dette  jo være fra den hemmelige hagen :o)

dfd875788960dcbb65fdc4e455ee85c0 (1)

 

Her i huset herjer feberen hos enkelte, vi krysser fingre og håper det er over for denne gang. Nå skal jeg sy de siste pyntestingene på en strikket hals og kanskje komme i gang med noen små prosjekter til i løpet av kvelden :o) Vi blogges i morgen. Ha en strålende fredagskveld!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

 

4 thoughts on “Vinterhagen, koselig, spennende, herlig

 1. am design says:

  Hei på deg!

  Så herlige bilder!!!
  God bedring til gjengen hos deg!!!

  Stor varm klem fra Anne-Marit

 2. Merete says:

  Flotte bilder! Har du noen gode råd for å holde juleroser i live frem til de kan plantes ut? Jeg greide å holde dem til uti i mars i fjor :-)

  • Hverdagsliv Det gode liv says:

   Ja, jeg har forsøkt noen varianter, og har lyktes de siste årene med å plante den ut :o) Julerosen er egentlig en staude, innendørs trives den best, har jeg erfart, når det er lyst og litt kjølig rundt den. Står den for mørkt blir den raskt gul i bladene, det samme om den får for mye vann. Den tåler å tørke litt ut mellom hver vanning og skal ikke gjødsles. Når den er avblomstret setter du den svalt og lyst, feks. i vinduet på soverommet eller i et annet rom som er kjølig og lyst. Den tåler minusgrader. Så er det bare å håpe på en tidlig vår og lite tele i bakken :o) Den kan gjerne plantes i et bed hvor det er litt skygge, det kan ta noen år før den blomstrer og den vil helst stå i ro etter at den er plantet ut, ikke flytt på den :o) Lykke til!

Comments are closed.