Wien, jeg kommer gjerne tilbake

Heisann, er dere klar for litt mer omvisning i Wien…. Jo mer jeg leser om byen og jo flere bilder jeg ser, jo mer har jeg lyst til å reise tilbake fordi det er jo så mye mer jeg har lyst til å oppleve :o) Som jeg nevnte i et tidligere innlegg var vi ikke inne i noen av bygningene og jeg skulle gjerne vært inne i både Operaen og i deler av Hofburg palasset :o) Husker dere at vi gikk langs hele den ene siden av palasset i forrige innlegg :o) Nå skal vi fortsette fra Albertina og gå videre mot borggården hvor vi finner museumsbygninger, parkanlegg og her finner vi også et lite julemarked :o)

DSCN5579

 

DSCN5581

 

DSCN5582

Fantastiske byggverk og her dukket også Mozart opp…. :o) Jepp, jeg handlet med meg Mozart kuler i mange varianter :o)

DSCN5584

Noen av byggene var preget av tidens tann, men det er likevel vakkert med sine fantastiske ornamenter og pynt.

DSCN5585

 

DSCN5623

Innenfor disse veggene finner vi blant annet nasjonalbiblioteket. Et oversiktskart er kjekt og ha, det finner du link til “her”. Det er et enormt område så her kan man gå lenge og titte.

DSCN5625

 

Plutselig kom vi inn på en stor åpen plass, her var bygningene overdådige og jeg skjønte med ett at dette måtte være hovedinngangen. Er det ikke flott…. Hester og vogner kjørte fram og tilbake her med turister, du blir nesten satt til bake 150 år eller enda mer :o)

DSCN5631

 

DSCN5632

DSCN5638

DSCN5640

 

Fantastiske bueganger og portaler, det er så mange detaljer at jeg blir nesten målløs :o) Når vi går gjennom denne buegangen, som forøvrig hestene kjører med sine vogner, ja dag dukker ……. DSCN5641

 

…dette opp. Et nydelig tak med denne løperen hengende i taket. Mon tro hva den en gang var til bruk for. Gammel var den i alle fall :o)

DSCN5643

 

Og her i dette rommet endte vår spasertur denne dagen, utenfor ligger plassen vi startet turen vår på. Her står det hester og vogner og venter på turistene. Håper dere har hatt en fin opplevelse gjennom bildene og kanskje får lyst til å ta en tur selv :o) Jeg ønsker dere alle sammen en herlig dag!

EBFCBFD952F9BCAA999C2D46AE2AFA20

Translate »