Winter wonderland – julekortstemning i Åre

Denne helgen fikk vi oppleve skikkelig vinter på hytta. Eller, i alle fall starten på vinteren, for mer snø vil det nok bli. Vi er veldig godt fornøyde med at vi valgte å bli hytte eiere på fjellet, midt i winter wonderland. Vi har savnet den friske og gode vinterstemningen. Den gnistrende kalde og knitrende snøen. Vintersola som skinner og får snøen til å glitre som diamanter. Trærne som står snøtunge og får oss i julestemning allerede i november. Etter noen helger der det har vært langt mellom hyttefolk og bakkene har ligget øde, begynner vinterlivet i Åre og våkne til liv. Snøkanonene går for fullt i bakkene, noen er ute og prøver fjellski, andre er ute og tester vintersko og hyttene pyntes med julelys og adventsstjerner. Tidlig søndag morgen var dette utsikten min fra sofakroken. Der satt jeg med kaffekoppen og kjente på hvor godt det er å være på hytta, nyte en stille morgenstund med brennende varm kaffe og en nydelig soloppgang. Vinter i Åre

Trærne har fått vinterkjolen på, bakken er hvit og neste gang vi skal avsted er skiene med! Det er julekortstemning i Åre.

Vinter i Åre

Bildene er tatt av min kjære som testet formen uten ski på beina oppover bakkene. Snart er det sesongåpning i bakkene og det er ikke langt før forholdene er optimale. Åpningshelgen holdes det åpent døgnet rundt i de bakkene som har lys. Tenk for en stemning. Jeg gleder meg til yrende folkeliv og masse førjulsstemning.

Vinter i Åre

Store kolosser gjør unektelig et inngrep i naturen, men når man tenker på hva dette har gjort for den lille bygda Åre, så er det også lett å se den sjarmerende siden….. Snart sitter det glade og spente mennesker og dingler med beina i stolheisene. Sesongens første skitur er det mange som venter på i spenning, og Åre dobler innbyggertallet sitt mange ganger.  Dette bildet falt jeg for, det viser de mange sidene av plassen, natur, fjell, og den tilretteleggingen som er gjort for den som vil ha påfyll av action og aktivitet. Jeg kjenner flere som i disse dager har nedtelling til blant annet denne heisen begynner å sette seg i bevegelse.

Vinter i ÅreDet er aldri noe problem å finne et sted for seg selv, et sted hvor du kan spenne på deg skiene dine og gå innover fjellheimen. Mange trives jo best med det, ikke alle liker folkemengden i bakkene og ikke alle liker å kjøre nedover. Fortsatt er det mange som trives best med å gå bortover, og jeg skriver meg på den listen. Kjenner du også den gode vinterstemningen her……
IMG_1030 Etter hvert som snøen laver ned blir det ikke enkelt å ta seg fram til fots i skogen. Men for den som ikke trives med ski på beina, så er det veier det er mulig å gå langs som gir denne herlige stemningen som på dette bildet. Jeg gleder meg til den stabile vinteren, der du vet at det fortsatt er snø ute, også dagen etter at den la seg. Stabilt vinterføre, det setter i alle fall jeg pris på.Vinter i Åre

Selv om naturen selv bidrar med sitt, er det i slike bakker som dette behov for å fylle på med snø. Og ser du nøye etter kan du se det fyker snø midt på bildet. Snøkanonene står spredt flere steder i bakkene og hjelper til med påfyll. For oss som er ny i dette vinterlandskapet, er det morsomt å følge med og se hvordan vinteren og slalomsesongen forberedes. Mange arbeidstimer har nok gått med før de første kan sette utfor løypene.

Vinter i Åre

Vel nede igjen etter trimturen, ligger hyttefeltet vårt vakkert til i skråningen ned mot slalom bakkene. Åresjøen har begynt å fryse til og også her er det mye aktivitet i løpet av vinteren. Etter en kald og frisk tur utendørs, er det godt å komme inn i varmen til kaffe og kakao. For ikke å snakke om når lunsjen kan nytes med ferskt brød og kanelsnurrer fra Åre bakeri. Lykke!

Vinter i Åre

Flere innlegg fra hytta og hytteområdet finner du “her”.  Jeg gleder meg til neste tur, men først må det litt flere juleforberedelser til. Håper du titter innom igjen, framover vil det bli mange koselige blogginnlegg som jeg håper vil drysse massevis av julestemning over deg. Ha det fint så lenge!

Klem fra Nina