Årets ord for 2019 – jeg har valgt frihet

Har du hørt om «One little word» eller årets ord? Dette er et fenomen som har vært populært i noen år. Tanken er å velge et ord som skal få betydning for deg i året som kommer. Alle har vi tanker og drømmer om året som ligger foran oss. Noen setter seg mål for året, andre har nyttårsforsetter og noen lar dagene komme uten å planlegge så mye. Målet med årets ord er rett og slett å velge et ord som har betydning for deg og livet ditt og la det være ledetråden i hverdagen din. 

«One little word» er et konsept av Ali Edwards. Gjennom månedlige oppgaver blir vi veiledet og utfordret til å finne et ord som gir mening for oss, og som vi kan jobbe med hele året. Vi blir utfordret til å reflektere rundt en rekke spørsmål om ordet vi har valgt. Dette setter hele prosessen i gang, og du blir på et vis positivt tvunget, til å reflektere over hverdagen din og hva du fyller den med.  I tillegg skal du jobbe med tekster og bilder som du setter sammen i en notatbok, album eller planlegger. 

 I 2019 har jeg valgt meg ordet «frihet». Det kan faktisk være vanskelig å velge riktig ord. Har du valgt et ord uten egentlig å tenke så mye over hva det betyr for deg, da vil det heller ikke bety så mye. Intensjonen med dette prosjektet er nettopp at det skal gi deg noe, og bety noe. Da er det viktig å tenke over hvilket ord som blir riktig for deg. Med riktig ord på plass kan du faktisk klare å endre hverdagen din på en positiv måte. 

Årets ord for 2019 - One little word

Årets ord for 2019 – One little word

Januar er ferdig – dette var gøy

Jeg har alltid vært opptatt av detaljer og de små hverdagsøyeblikkene. Jeg elsker å sette mål og planlegge, men samtidig er jeg veldig opptatt av dagen i dag og at den blir bra. Jeg liker å ha noe å se fram til, å glede meg til, men samtidig er jeg opptatt av at det er i dag, akkurat nå, jeg lever. Det er nå jeg kan ta action. 

Januar og «One little word» ble en morsom og kreativ utfordring for å bli kjent med ordet mitt «frihet». På innsiden av permen startet jeg med «Make it visible» fra Ali Edwards digitale kit. Det passer godt der, ettersom jeg i år ønsker å synliggjøre ordet jeg har valgt. 

Deretter har jeg startet med et 3″x 8″ kort fra mitt eget januar kit. Januarhimmelen er preget av de flotteste pastellfarger og ble derfor en fin start på albumet mitt. Merkene jeg har brukt er også hentet fra eget design, blant annet september kitet. I tillegg bruker jeg merker og journalkort fra Ali Edwards digtiale one little word kit. 

Jeg printer ut alle kort og merker selv og klipper eller skjærer de til i passende størrelser. 

Årets ord for 2019 - One little word

Årets ord for 2019 – One little word

Hvordan jobbe med årets ord

Det finnes ingen fasit for hvordan du kan jobbe med årets ord. Det er det som er så flott. Du kan gjøre det så enkelt som at du skriver ned tanker og ideer i en notatbok. Eller du kan skape de flotteste kreasjoner, male, tegne og dekorere. 

Selv har jeg valgt en mellomting. Jeg ønsker å fokusere på ordet mitt og bruke det til å sette meg mål. Et av mine mål i år er å skape frihet til å bruke noen av alle produktene jeg skapte i 2018. Det høres kanskje dumt ut, men plutselig oppdaget jeg at det er jeg som bestemmer over min egen arbeidsdag…

Jeg har frihet til å sette meg de mål jeg vil. Jeg har frihet til å gjøre de oppgavene som er viktige for meg og tar meg til målet mitt. Jeg har frihet til å være kreativ, og jeg har frihet til å trene. Men det er opp til meg. Det er jeg som må bestemme meg for å sette i gang. 

På baksiden av det rosa 3″x 8″ kortet har jeg listet opp 5 hovedting jeg har frihet til å jobbe med i år. 

1. Fysisk aktivitet. Jeg har frihet til å gå lange turer med Idefix, hunden vår. Han elsker det, jeg kommer i form, og ideene blomstrer. I tillegg får jeg overskudd til å jobbe mer. 

2. Ryddbortrotet.no min ryddeblogg. Jeg har frihet til å etablere denne bloggen slik jeg drømmer om. Skrive nyttige og hjelpende innlegg for følgerne mine og virkelig få tatt i bruk rydde og organiseringsgenet mitt som er veldig aktivt. 

3. Kreativitet. Jeg har frihet til å ta i bruk kreativiten min, skape, leke, utvikle. Å sette av tid til dette er så viktig for meg at det kom med på denne listen. 

4. Bye9design – min kjære nettbutikk og blogg. Jeg elsker dette konseptet og har tro på at min frihet til å være kreativ vil kunne utvikle de beste produktene og de beste blogginnleggene for min trofaste følgere og kunder. 

5. Fritid. Jeg har frihet til å ta vare på fritiden min, være sammen med de som er det viktigste i livet mitt. 

Januar kortet er det nyeste tilskuddet til design som snart kommer ut i nettbutikken. Disse kortene er flotte både til pocketscrappbooking, planners, bulletjournaler og som skilleark som jeg har brukt det til her. 

Årets ord for 2019 - One little word

Årets ord for 2019 – One little word

Bilder og filosofiske ord

Ikke alle liker «quoter», men jeg digger dem. De får meg til å reflektere. Når jeg i tillegg setter de sammen som på disse to sidene, da er de med og drar meg i riktig retning. I tillegg er dette en metode Ali Edwards bruker for å bli bedre kjent med ordet vi har valgt. Ved å finne en quote om passer til den betydningen du legger i ordet ditt, er det enklere å ta i bruk ordet.

Busy is a choise.

                                                                                  Stress is a choise.

                                                                                 Joy is a choise. 

                                                                                 Choose well!

Anne Voskamp

Bilder personifiserer permen og prosjektet. Når jeg åpner albumet mitt på januar ser jeg meg selv.