Årets ord for 2019 ble frihet - slik tar jeg det i bruk

Har du hørt om "One little word" eller årets ord? Dette er et fenomen som har vært populært i noen år. Målet med årets ord er rett og slett å velge et ord som har betydning for deg og livet ditt og la det være ledetråden i hverdagen din. Du kan velge å gjøre det superenkelt eller leke deg med kreative prosesser for å virkelig ha det litt gøy med det hele. For min del ble årets ord for 2019 frihet, og slik tar jeg det i bruk. 

"One little word" er et konsept av Ali Edwards for å visualisere og jobbe med årets ord. Gjennom månedlige oppgaver blir vi veiledet og utfordret til å finne et ord som gir mening for oss, og som vi kan jobbe med hele året. Vi blir utfordret til å reflektere rundt en rekke spørsmål om ordet vi har valgt. Dette setter hele prosessen i gang, og du blir på et vis positivt tvunget, til å reflektere over hverdagen din og hva du fyller den med.  I tillegg skal du jobbe med tekster og bilder som du setter sammen i en notatbok, album eller planlegger. 

 I 2019 har jeg valgt meg ordet "frihet". Det kan faktisk være vanskelig å velge riktig ord. Har du valgt et ord uten egentlig å tenke så mye over hva det betyr for deg, da vil det heller ikke bety så mye. Intensjonen med dette prosjektet er nettopp at det skal gi deg noe, og bety noe. Da er det viktig å tenke over hvilket ord som blir riktig for deg. Med riktig ord på plass kan du faktisk klare å endre hverdagen din på en positiv måte. 

Årets ord for 2019 - One little word

Årets ord for 2019 - One little word

Januar er ferdig - dette var gøy

Jeg har alltid vært opptatt av detaljer og de små hverdagsøyeblikkene. Jeg elsker å sette mål og planlegge, men samtidig er jeg veldig opptatt av dagen i dag og at den blir bra. Jeg liker å ha noe å se fram til, å glede meg til, men samtidig er jeg opptatt av at det er i dag, akkurat nå, jeg lever. Det er nå jeg kan ta action. 

Januar og "One little word" ble en morsom og kreativ utfordring for å bli kjent med ordet mitt "frihet". På innsiden av permen startet jeg med "Make it visible" fra Ali Edwards digitale kit. Det passer godt der, ettersom jeg i år ønsker å synliggjøre ordet jeg har valgt. 

Deretter har jeg startet med et 3"x 8" kort fra mitt eget januar kit. Januarhimmelen er preget av de flotteste pastellfarger og ble derfor en fin start på albumet mitt. Merkene jeg har brukt er også hentet fra eget design, blant annet september kitet, som har de duse fargetonene jeg var ute etter.  I tillegg bruker jeg merker og journalkort fra Ali Edwards digitale "one little word" kit. 

Jeg printer ut alle kort og merker selv på 160 grams papir, enten akvarell eller lett glossy overflate. Deretter klipper eller skjærer jeg merkene til i passende størrelser. 

Baksiden av det rosa 3"x 8" kortet har jeg brukt for å liste opp hovedområdene som er viktige for meg i 2019. Hver gang jeg blar i albumet ser jeg denne listen og minner meg selv på hvorfor det er viktig å ha frihet på disse områdene. 

Januar kortet har en lys grå bakgrunnsfarge, og er det nyeste tilskuddet til design som snart kommer ut i nettbutikken. Disse kortene er flotte både til pocketscrappbooking, planners, bulletjournaler og som skilleark som jeg har brukt det til her. 


Årets ord for 2019 - One little word

Årets ord for 2019 - One little word

Hvordan jobbe med årets ord

Det finnes ingen fasit for hvordan du kan jobbe med årets ord. Det er det som er så flott. Du kan gjøre det så enkelt som at du skriver ned tanker og ideer i en notatbok. Eller du kan skape de flotteste kreasjoner, male, tegne og dekorere. 

Selv har jeg valgt en mellomting. Jeg ønsker å fokusere på ordet mitt og bruke det til å sette meg mål. Et av mine mål i år er å skape frihet til å bruke noen av alle produktene jeg skapte i 2018. 

Det høres kanskje dumt ut, men "plutselig" oppdaget jeg at det er jeg som bestemmer over min egen arbeidsdag... Det er jeg som setter mål for nettbutikken min og skaper ideer som jeg skal strekke meg etter. Etter 25 år i en offentlig etat er det ingen selvfølge å hoppe over i en helt annen modus og samtidig mestre det. Men i stedet for å fokusere på alt jeg ikke kan, skal jeg fokusere på alt det jeg faktisk har fått til, lærdommen jeg suger til meg underveis, og friheten jeg har til å jobbe med min egen nettbutikk og blogg. 

Hvilket ord kunne passet for deg i 2019?

Hva er din store drøm for dette året? Står det noe i veien for å oppfylle drømmen? I så fall, kanskje kan du finne et ord som skal hjelpe deg til å nå drømmen din. Her er tips til noen ord jeg ser har vært brukt mye de siste årene.

Fokus. Takknemlighet. Tilstede. Aktiv. Glede. Action. Skape. Åpenhet. Sosial. Rydde. Selvtillit. Nok. Skape. Avslutte. Stillhet. Fysisk. Lytte. Feire. Utfordre. Undre. Ro. Trygghet. Enkel.  

Hvis du bestemmer deg for å velge deg et ord som skal bety noe spesielt for deg i år, vil du kanskje oppleve at det tar litt tid. Gå deg en tur ut i frisk luft uten musikk eller lys på ørene. La tankene svirre rundt forskjellige ord, og kanskje vil et av ordene bare feste seg. 

Dette er faktisk en super oppgave/hobby både for deg med hektiske hverdager, men også for deg som lurer på hva du skal fylle dagene dine med. Det hjelper deg til å stoppe opp og reflektere, samtidig som det kan hjelpe deg til å gjøre nødvendige endringer i hverdagen din. 

Årets ord for 2019 - One little word

Årets ord for 2019 - One little word

Bilder og quotes

Ikke alle liker "quotes", men jeg digger dem. De får meg til å reflektere. Når jeg i tillegg setter de sammen som på disse to sidene, da er de med og drar meg i riktig retning.  Ali Edwards oppfordrer til bruk av motiverende tekster for å bli bedre kjent med ordet vi har valgt. Ved å finne en "quote" om passer til den betydningen du legger i ordet ditt, er det enklere å ta i bruk ordet. 


"Busy is a choise.

                                                                                  Stress is a choise.

                                                                                 Joy is a choise. 

                                                                                 Choose well!"

Anne Voskamp


Årets ord for 2019 - One little word

Årets ord for 2019 - One little word

Litt "scrapping" og litt "journaling"

En av grunnene til at jeg ble med på "one little word" er muligheten til å være kreativ innenfor en slags ramme. Du setter sammen ord, bilder og lengre tekster sammen med ferdige scrappingprodukter, eller motiver du tegner og maler selv. Ettersom dette er din bok eller ditt album, kan du prøve å feile, teste nye teknikker, skrive ned og stryke over. Trenger du inspirasjon er det bare å google på instagram eller pinterest og vipps får du massevis av ideer til ditt album. 

For deg som elsker å planlegge og sette deg mål, er dette en flott måte å utfolde deg på. Men det er også en flott utfordring for deg som er kreativ og som ikke setter mål eller planlegger. Nå venter jeg i spenning på hvilken oppgave vi får fra Ali i februar. Jeg tror det hviskes noe om en collage, men jeg er ikke helt sikker.... 


Årets ord for 2019 - One little word

Årets ord for 2019 - One little wordDu vil kanskje også like