Slik pakker du inn julens fineste gaver

Innpakkingen kan noen ganger være så lekker at det gjør nesten vondt å ødelegge den. Utseendet er ikke viktig vil mange hevde, og ja, det kan jeg også være enig i, men likevel, det er rett og slett ekstra stas å få en nydelig innpakket gave. I år har jeg nesten ikke pakket inn gaver, datteren min har tatt seg av alt og hun har virkelig gjort seg flid med å velge ut papir, bånd og gavelapper. Trenger du tips? Slik pakker du inn julens fineste gaver. 

For noen har det blitt en hobby å pakke inn gaver. Enkelte samler på ting gjennom hele året som kan benyttes til pynt ved en spesiell anledning. Det kan være en kakeserviett, et vakkert bånd, en fjær eller en silkeblomst, men du kan også bruke noe av gaven som pynt. Selv kjøpte jeg inn en svær sikkerhetsnål til en syglad venninne. Den fikk pryde utsiden av pakken. Små garnnøster av restegarn til en som liker å strikke er koselig midt på pakken. Garnnøstene fester du til hverandre med tannstikkere eller grillspyd i tre som du knekker i den lengden du vil ha. Limer du bittesmå treperler i enden er det perfekt vil det se ut som strikkepinner. 

Pakk inn vakre julegaver

Bye9design printshop

Julegavelapper med enkle og vakre motiv – print ut selv

Fra Bye9design får du en hel rekke med ulike design som passer uansett hvilket gavepapir eller bånd du bruker. Du kan velge mellom sort og hvitt, gull eller rødt, samt noen fargerike julemotiv til barna. Trær, kongler, dompap, julenisse og julemotiv for store og små. 

Julegavelappene kan du skrive ut selv på en vanlig fargeskriver, eller du kan bestille de ferdigtrykt og få de rett hjem i postkassen. Hvis du velger å skrive ut selv, får du tilgang til pdf filen rett etter kjøp. Jeg anbefaler alltid å printe ut på tykt og godt papir. Minimum 160 gram, men gjerne tykkere. Akvarellmotivene tar seg flott ut på matt papir som du får kjøpt i de fleste hobbybutikker. 

Pakk inn vakre julegaver

Bye9design printshop

Pakk inn vakre julegaverPakk inn vakre julegaver

Bruk ensfarget papir som base

Det er lett å falle for gavepapir med masse herlige mønster og friske farger. Likevel kan det være smart å velge ensfarget papir dersom du er glad i å pynte. Da trenger du ikke så mange typer gavepapir og en bonus er at det blir færre ruller å oppbevare. Sist, men ikke minst,  kan du boltre deg med massevis av pynt tilpasset de ulike anledningene. 

Jeg har blant annet brukt disse akvarellpapirene som kan printes ut på en vanlig fargeskriver, til å gi ensfarget papir en skikkelig dose med farger. Lag sirkler, trekanter, blomster eller andre former med en punchemaskin og lim på pakken. Har du barn i huset kan jeg love deg at det er supergøy å pynte pakker med små fargede pyntebiter. Dette er jo også supert for finmotorikken og de som elsker å perle. 

 

Pakk inn vakre gaver