Hva ble ditt årets ord for 2021?

Hva ble ditt årets ord for 2021?

Du har kanskje lagt merke til det? Alt dette snakket om årets ord. Spesielt i starten av et nytt år. Googler du årets ord vil du sannsynligvis få opp medienes kåring av fjorårets mest brukte ord. Men det er ikke dette jeg tenker på når jeg tenker på årets ord. Jeg tenker nemlig på hvilket ord som kan bli din følgesvenn  gjennom det nye året. Hvilket ord du ønsker å strekke deg etter og fylle din hverdag med. Derfor. Hva ble ditt årets ord for 2021? Hvis du aldri har hatt «ditt eget ord» tidligere, hva med å prøve det ut i år. Jeg vil fortelle deg litt om hvordan jeg har gjort det, kanskje kan det inspirere deg til å prøve det. 

De siste årene har jeg vært med på Ali Edwards «One little word», som er en slags online workshop for hvem som helst å delta i. Hun har veiledet oss og inspirert oss til å finne et ord som kan hjelpe oss å nå våre mål. Men, også et ord som kan få oss til å reflektere over hva vi fyller hverdagen vår med. Å jobbe med å finne sitt årets ord, kan være både morsomt, inspirerende og kreativt.

Hver måned får vi nye oppgaver som vi kan leke oss med for ikke å glemme ordet vi har valgt oss. Det setter fart i kreativiteten og det hjelper oss å «hente oss inn igjen» om vi har har glemt målene vi satte oss i januar. Her kan du se en av oppgavene jeg jobbet med i 2019, da hadde jeg valgt meg ordet «frihet».

Mitt årets ord for 2021

Etter er spesielt år der vaner og rutiner virkelig har fått prøvd seg, er det godt å kunne se framover. Vi er slettes ikke i mål med Covid19, men det er lys og håp der foran et sted. Ordet «muligheter» var det første jeg tenkte på da jeg begynte å drodle med å finne et nytt ord. Og slik ble det. Jeg synes det passer flott, som årets ord for 2021. Spesielt med tanke på det jeg ser for meg at året vil kunne bringe. Tidligere har ordene mine vært frihet og fokus. 

Når du skal velge ditt eget ord kan du tenke på hva du drømmer om å få til i løpet av året. Hva du gleder deg til, hva du er glad for, hvordan du ønsker å ha det og hva du vil lære deg og gjøre mer av. Ofte vil det dukke opp et ord som ikke vil slippe taket uansett om du tvinger deg til å tenke på andre ord. Da har du funnet ditt ord. 

Hvorfor skal man ha et eget ord? 

For mange vil det rett og slett virke litt sprøtt eller bortkastet tid å skulle finne et eget ord man skal leke seg med i løpet av et år. For andre igjen kan dette være det som skal til for å finne igjen gleden ved å være kreativ, skrive, planlegge, sette seg mål og forsøke å oppnå noe. Kanskje også endre ved ting i hverdagen. Mange bruker også «et årlig ord» som en ledestjerne i bedriften sin. 

For min egen del er det prosessen rundt ordet som er det morsomme, ikke nødvendigvis selve ordet. Jeg skal vise deg med noen eksempler hva jeg mener, men først et lite tips. Notatboken jeg benytter er digital med hyperlinker som gjør at du enkelt kan bla i den på nettbrettet ditt. Du må ha en notatapp for å kunne bruke den. Jeg bruker selv GoodNotes appen. Du kan lese mer om om digitale journaler her. Har du lyst til å teste ut den jeg bruker, kan du melde deg på nyhetsbrevet mitt. 

Digital planlegging - Bye9design

Hvordan «årets ord» kan påvirke hverdagen din

Tidligere har jeg brukt gamle blader, scrappingpakkene mine og materiell fra Ali Edwards. Fra det har jeg laget et fysisk album til årets ord, eller one little word. I år ville jeg teste ut hvordan den digitale notaboken ville fungere til dette formålet. Når du først har lastet ned en slik notatbok, kan du legge den inn i appen du bruker. I praksis betyr dette at du kan laste ned så mange notatbøker du vil. 

Jeg hadde en koselig ettermiddagsstund med den aller første oppgaven. Her valgte jeg å finne fire ulike områder i livet mitt som jeg ønsker at ordet skal påvirke. Rekkefølgen er ikke prioritert, men det kan du selvsagt gjøre. Alle mine områder griper naturlig inn i hverandre. Dette er noe av det jeg synes er mest spennende i prosessen. 

1. Digital planlegging 

Her finnes det uendelig mange muligheter og jeg er i startgropen med å bygge businessen min med nettopp digitale planleggere. 

2. Hage på hytta 

I sommer kjøpte vi oss hytte ved sjøen og vi har bevilget oss hjelp fra en hagedesigner til å se på mulighetene for hagen vår. Den ligger der ny og urørt og det er rett og slett utrolig mange muligheter for den. Jeg gleder meg til å ta fatt. 

3. Fysisk aktivitet 

Det finnes alltid muligheter for fysisk aktivitet, selv om man tror det ikke er tid, selv om man ikke er motivert eller ork. For de aller fleste er det mulig å være fysisk aktiv, og når vi er det, får vi igjen mange ganger i form av opplevelser og bedre helse. 

4. Familie 

Det er finnes alltid muligheter i en familie. Muligheter til å skape gode relasjoner, muligheter til å holde kontakt når det er stor avstand, muligheter til å gjøre noe sammen, finne felles interesser og bry seg om hverandre. I vår familie er vi i en fase der barna bryter opp og skal ut, for så å komme tilbake en stund i påvente av studier, fast jobb og førstegangstjeneste. Det er en «urolig» tid der barndomshjemmet er navet, mens mulighetene der ute lokker. 

Dette er refleksjoner jeg gjør samtidig som jeg setter sammen farger, leter etter bilder som passer og tester ut teknikker i den digitale notatboken. Dersom du aldri har prøvd ut en digital journal før, kan du lese mer om hvordan du gjør det her.

Hva ble ditt årets ord for 2021?

Collage 2021

Collagen for 2021 gjenspeiler de fire hovedområdene mine. Hagearbeid, fysisk aktivitet i form av yoga, fjellturer og turer med hunden vår Idefix. Ettersom vi sjelden kommer unna lange perioder med regn i Trøndelag, ønsker jeg å tenke på de muligheter det gir, nemlig muligheten til å lese maaaaange bøker. 

Denne collagen er laget av bilder jeg har funnet på Pinterest, satt sammen i Adobe Fresco. Det finnes mange apper som setter sammen bilder til en collage, eller du kan feks. bruke gratisprogrammet Canva eller Procreate som er så populært. Dersom du ikke ser behovet for å klippe bildene i forskjellige former, kan du rett og slett legge bildene direkte inn i notatboken uten å gjøre noe som helst. Det er superenkelt.

Etterpå kan du skrive tekster og legge på merker, farger ol. 

Hva ble ditt årets ord for 2021?

Trekk bildene dirket inn i notatboken

Det kan høres litt avansert ut å bruke en digital notatbok, og kanskje tar det litt tid å sette seg inn i alle mulighetene. Dette er imidlertid noe du bare trenger lære en gang, etterpå går det som en lek. På bildet ovenfor har jeg delt skjermen slik at jeg har notatboken på venstre side og mappen med bilder jeg vil bruke på høyresiden. Det eneste jeg gjør er å trekke bildet fra mappen og over i notaboken. Der kan jeg justere størrelsen slik at det passer der jeg vil ha det.

Her har jeg trukket inn collagen fra 2019 ettersom jeg synes den passer veldig godt også til årets ord. 

Hva ble ditt årets ord for 2021?

Hvorfor har du valgt nettopp dette ordet? 

Denne oppgaven har jeg hentet fra Ali Edwards «one little word». Jeg synes dette er en utrolig fin oppgave som setter ord på hvordan vi selv opplever hverdagen vår. Den gir oss mulighet til å stoppe opp og reflektere. Er vi der vi vil være. Vil vi noe annet enn det vi gjør i dag. Hvordan kan vi endre på ting slik at vi kommer dit vi vil være. Hva må til for at vi skal trives, føle overskudd og glede oss over hverdagen. Hvorfor har du valgt nettopp dette ordet og hvordan kan du bruke ordet for å påvirke hverdagen din?

For noen kan det være store endringer som skal til, men for veldig mange er det bare noen justeringer som skal til for at hverdagen blir både enklere og morsommere. For min egen del skal mobilen byttes ut med bøker. Jeg har alltid lest mye, men det siste året har jeg tatt meg selv i å gripe mobilen og lese nyheter, e-poster og bare scrolle når jeg har hatt et ledig øyeblikk. Like før jul, i en hektisk innspurt på jobb, lette jeg fram en bok for å få tankene over på noe annet. Det hjalp. Stresset slapp taket. Og det beste av alt, jeg har mulighet til å lese, derfor skal jeg gjøre det. 

Jeg håper dette innlegget kan inspirere deg til å finne ditt eget ord. Notatboken jeg har brukt er gratis og kan lastes ned i biblioteket etter at du har meldt deg på nyhetsbrevet mitt. Er du allerede påmeldt nyhetsbrevet finner du biblioteket her.

DE NYESTE INNLEGGENE 

[tcb_post_list query=»{‘filter’:’custom’,’related’:|{||}|,’post_type’:’post’,’orderby’:’date’,’order’:’DESC’,’posts_per_page’:’3′,’offset’:’1′,’no_posts_text’:’There are no posts to display.’,’exclude_current_post’:|{|’1’|}|,’rules’:|{||}|}» type=»grid» columns-d=»3″ columns-t=»2″ columns-m=»1″ vertical-space-d=»20″ horizontal-space-d=»20″ ct=»post_list-43458″ ct-name=»Image & Text 09″ tcb-elem-type=»post_list» pagination-type=»none» pages_near_current=»2″ element-name=»Post List» css=»tve-u-176e3a60c83″ horizontal-space-m=»0″ vertical-space-m=»15″ horizontal-space-t=»15″ vertical-space-t=»15″ article-tcb_hover_state_parent=»» total_post_count=»3″ total_sticky_count=»0″ posts_per_page=»3″ featured-content=»0″ no_posts_text=»» class=» article-tcb_hover_state_parent=» ][tcb_post_list_dynamic_style]@media (min-width: 300px){[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []{background-image: url(«[tcb_featured_image_url size=thumbnail]») !important;}[].tcb-post-list #post-[tcb_the_id] []:hover []{background-image: url(«[tcb_featured_image_url size=large]») !important;}}[/tcb_post_list_dynamic_style]

[tcb_post_published_date date-format=’F j, Y’ date-format-select=’F j, Y’ show-time=’0′ time-format=» time-format-select=’g:i a’ type=’published’ inline=’1′]

[tcb_post_title link=’1′ rel=’0′ target=’0′ inline=’1′ css=» static-link='{«className»:»tve-froala»,»href»:»https://bye9design.com/lag-en-collage-med-arets-ord/»,»title»:»Lag en collage med årets ord – One little word»,»class»:»tve-froala»}’]

[tcb_post_content size=’words’ read_more=» words=’8′ css=’tve-u-176e3a60c93′] [/tcb_post_list]