Dekorer fyrstikkesker og lag nyttige små advent og julegaver

Dekorer fyrstikkesker og lag nyttige små advent og julegaver

Dekorer fyrstikkesker til jul - nyttige små gaver

Dekorer fyrstikkesker med julemotiv og lag nyttige små advent og julegaver. Dette er både et raskt, enkelt og ikke minst koselig prosjekt å sysle med i førjulstiden. Alt du trenger er fyrstikkesker, dekorpapir, saks og lim. Sammen med telys i en cellofan eller papirpose, har du nyttige små advent og julegaver. 

Vi har brukt mellomstore fyrstikkesker og designark fra Bye9design med ferdige maler. Disse kan justeres og klippes slik at de passer til små fyrstikkesker om du foretrekker det. 

Arkene printer vi ut på 180 grams hvitt, glatt, papir. Har du julepapir fra scrappelageret liggende,  er det en fin måte å få brukt designark fra lageret. 

For to år siden deltok jeg på mitt første julemarked. Datteren min og jeg hadde et lite juleverksted i forkant hvor vi klippet og limte fyrstikkesker. Fire telys med glassbeholder, ikke disse i metall, fikk plass i en cellofanpose. Den ble knytt sammen med bastbånd i farger som passet til eskene.  Dette i seg selv er en flott vertinnegave, advent  eller julegave. Den passer også flott som en ekstra gave sammen med en juleblomst, grytekluter, kjøkkenhåndklær, en bunt med stearinlys og lignende.  

Slik gjør du det

Skriv ut på en vanlig fargeskriver de motivene du vil ha på eskene. Vanlig kopipapir kan bli litt tynt, da må du eventuelt male et hvitt lag på esken. Du kan også lime et ekstra lag med hvitt papir for å hindre at fyrstikkeske motivet skinner gjennom.

Husk å printe ut i faktisk størrelse. Noen printere er forhåndsinnstilt på at de skal justere ned størrelsen. Klipp rundt eller innenfor den sorte kanten.  Bruk limstift eller dobbelsidig tape og lim papiret på begge sider av eskene. 

Nå kan du lage slike små poser med telys som du ser ovenfor, eller du kan legge esken i en pakke/pose sammen med lange stearinlys og dekorere med vakre bånd. 

Motivene du bruker på eskene kan du også bruke som gavelapp på posen for å få en perfekt match. 

Fyrstikkmalene fra Bye9design fås kjøpt i en pakke på 4 pdf med julemotiv, gulltrær, sorte trær og hvite trær. De hvite trærne er flotte til barna som kan fargelegge og pynte disse. 

Dekorer fyrstikkesker og lag nyttige små advent og julegaver
Dekorer fyrstikkesker og lag nyttige små advent og julegaver
Dekorer fyrstikkesker og lag nyttige små advent og julegaver


Mer juleinspirasjon kan du finne her