Små pepperkakehus i papir

Koselige, små pepperkakehus i papir du kan lage en liten landsby av. Da vi bodde i Frankrike for mange år siden, kjøpte jeg en liten julelandsby i keramikk, med lys og bittesmå mennesker. Julelandsbyen tar vi fram 1. desember hvert år, noe som har blitt en koselig tradisjon for oss. Siden den gang har jeg alltid hatt sansen for slike koselige små hus. Gleden er derfor stor når jeg nå har laget mine egne små pepperkakehus. Disse husene kan imidlertid brukes til mer enn bare pynt. 

Med gavelapper på kan de brukes til bittesmå gaveesker. Her er det plass til neglelakk og lypsyl, hårspenner og hårstrikk, smykker, bittesmå leketing, godteri og annet småtteri som kan være vanskelig å finne kreativ innpakking til. 

Printer du ut husene ut i tykt papir,  kan de stå med åpent tak, fylt med julegodter. Etterpå kan du lukke igjen taket med en klype. Har du selskap i julen kan du bruke disse husene som godteriposer og bordkort. 

Hvis du orker klippe, brette og lime veldig mange av disse, blir det flotte adventskalenderbokser. Men dette er også supre aktivitetsgaver som innhold i kalenderen. Print ut noen ark av disse og la barna selv klippe og brette. Det blir koselig pynt både i vinduskarmen, på barnerommet, julebordet eller sammen med det ekte pepperkakehuset. 

Slik gjør du det

Print ut pepperkakehusen på vanlig kopipapir eller tykkere papir om du vil ha solide hus. Klipp ut. Brett langs alle linjene på huset. På tykt papir er det lurt å bruke en linjal for å få skarpe kanter. Huset brettes deretter som en melkekartong. Lim sidene og bunnen med limstift, tape eller limpistol. Lukk taket med en klype eller lag et hull hvor du kan tre en tråd eller bånd gjennom og knyt en sløyfe. 

Pepperkakehuset får du kjøpt i nettbutikken min. Du kan laste det ned og skrive det ut umiddelbart etter kjøp. Ingen ventetid, ingen frakt. Tar du vare på filen kan du skrive ut dette lille pepperkakehuset så mange ganger du vil. Lager du deg bruker i nettbutikken, ligger alle filene dine oppbevart der, samt at du da i tillegg får tilgang til eventuelle forbedringer og oppdateringer på de digitale produktene. 

Små pepperkakehus i papir - lag en liten landsby
Små pepperkakehus i papir - lag en liten landsby
Små pepperkakehus i papir - lag en liten landsbyHer finner du flere blogginnlegg med julestemning

desember 16, 2018

Slik pakker du inn julens fineste gaverInnpakkingen kan

desember 6, 2018

Dekorer fyrstikkesker til jul - nyttige små gaverDekorer

november 17, 2017

Julekort med vintermotivDenne koselige tiden på året da