Skriv ønskeliste til julenissen - kanskje får du svar


Barn elsker å skrive ønskeliste til julenissen. Gjør det enkelt for deg og gi barna et juleminne. Disse ønskelistene kan du nemlig printe ut i så mange eksemplarer du vil. Skriv ut et med en gang, så kan du overraske ungene med en hyggelig kosestund. 

Mine fire barn har skrev ønskelister fra de forstod at det kunne være lurt. De ville jo alltid få noe av det som sto på listen. Noen ganger leverte vi ønskelisten på torget når julegaten skulle åpnes. Andre ganger "sendte" vi de av sted til nisse på Nordpolen.

Visste du forresten at all post som sendes av sted til julenissen faktisk kommer fram til han?  Eller i alle fall til et nissete sted, avhengig av hvilket land du bor i. Her i Norge kommer mange av ønskelisten fram til julehuset i Drøbak, eller til nissehuset i Savalen. For noen år siden fikk alle som sendte brev til nissen svar. Du kan jo ta en titt innom julenissens egen nettside også :) Der finnes det nisser av ulike slag. 

Skriv ønskeliste til julenissenLag et koselig juleminne

Som foreldre, besteforeldre eller tanter og onkler, er vi opptatt av at vi vil skape gode juleminner for barna. Det er faktisk veldig koselig å sette seg ned sammen med barna og skrive ønskeliste sammen. De kan tegne, skrive selv eller få hjelp til å skrive. Nå kan det også være tid for en koselig fortelling om julenissen, spise litt julekaker og høre på julesanger. Ta bilder til deres eget album som viser hva dere gjør. Skal dere sende listen av sted, kan du knipse et bilde av den. Lim bildet av førjulstunden inn i et album, lim også listen eller bildet av listen inn og barna har et morsomt minne å se tilbake på. Fikk dere svar fra julenissen.... Da kan dere lime inn svaret eller ramme det inn sammen med bildet av ønskelisten. 

Dersom du ønsker å styre ungene i en retning når det gjelder julegaver, er det tiden for det nå. Hva er det lurt å ønske seg, hva koster så mye eller er så lite nyttig at det ikke er så lurt å ønske seg det? Gjennom samtaler når ønskelisten skal skrives, kan du være med å overføre dine verdier rundt julegaver til barna dine, og skape forventninger som er realistiske å innfri. 

Print ut ønskelisten - pynt og fargelegg

Ønskelisten kan du printe ut med en gang på en hvilken som helst fargeskriver på vanlige A4 ark eller litt tykkere papir som holder seg bedre. Det er to ønskelister på hvert ark. Velg dobbelsidig utskrift på skriveren din, skriv ut, (på min skriver velger jeg "vend på kortsiden" ) klipp rundt kantene og det er bare å sette i gang med å skrive ønskelisten. 

Om du ikke kan velge dobbelsidig utskrift, kan du printe ut én side i gangen. Legg tilbake arket og print ut side 2 på den andre siden. Det er mulig du må prøve deg fram for at det ikke skal bli opp ned, så print gjerne ut sorthvitt først.

La barna pynte litt ekstra med glitter og farger. Julenissen på framsiden vil bli knallfin med litt glitter. La barna bruke fargeblyanter eller glittertusjer til å skrive ned eller tegne ønskene sine. Det er både gøy og flott å gjøre seg flid med ønskelisten, dessuten blir det en trivelig stund på 1-2-3 når det bare er å printe ut og kose seg :) 

Skriv ønskeliste til julenissen